Fastgames.dk

Hvad er CD Keys? - Den ultimative guide til digitale spil

Hvad er CD Keys? – Den ultimative guide til digitale spil

Hvad er CD-Keys

Hvis man skære det ud i pap, så er en CD Keys en række tal og tegn, der oftest følger med computerspil eller software. Kombinationen af tal og tegn, skal typisk bruges for at aktivere spillet på en platform som Steam. Dog kan den også bruges ved aktiveringen af en fysisk CD Rom med et spil eller en softwarelicens på.

Den dag i dag har mange spil producenter og udviklere, valgt at gå den digitale vej. Du husker sikkert dengang at man kun kunne købe spil i den lokale gaming butik. Dog laver mange udviklere i dag, kun spil til de digitale platforme da alle i teorien har muligheden for at udgive et spil. Det gør at vi forbrugere har et meget større udvalg af spil, da vi ikke er begrænset til hvad butikkerne synes er fede spil.

I denne artikel kan du læse om, hvorfor CD Keys blandt andet er meget billigere end fysiske spil. Samtidig kan du også lære mere om hvorfor digitale spil er smartere end fysiske spil.

CD-Keys vs Fysiske spil

Der er rigtig mange grunde til at vælge den digitale version af et spil, frem for den fysiske.

Fordele

  • Digitalt – Du spare ventetiden på levering, da dit spil typisk vil blive leveret kort tid efter bestillingen. Det afhænger selvfølgelig af hvor du køber det – men typisk går der ikke mere end 5-10 minutter fra du køber en cd-key, til du modtager den over mail.
  • Billigt – En af de store fordele ved CD Keys er at du kan spare mange penge på det kontra fysiske versioner. Grunden til at man kan spare penge, er primært fordi at alt logistikken ved cd-keys fra spilproducenten til butikken er væk. Desuden har forhandlerne af digitale licenser, ikke samme udgifter som butikkerne har. Så når man skære lager, transport og butiks udgifter fra, kan man hurtigt sætte prisen ned på spillene. Derfor vil det næsten altid være billigst at købe cd-keys.
  • Hurtigt – Lige så snart man modtager sin spillelicens eller cd-key, kan den aktiveres på den pågældende platform. Det kan eksempelvis være Steam, Origin eller Uplay. Så du slipper for at bøvle med CD rommer og lange ventetider.
  • Miljøvenligt – Når man vælger at købe CD Keys, køber man spillet som digital version. Derfor slipper man for at skulle transportere sine spil, fra producent til butik, og derefter fra butik til kunden. Ved at købe CD Keys er alt opbevaret på et virtuelt lager, og derfor skal der ikke bruges penge og forurening på logistik og unødvendig plastik.

Hvorfor er de så billige?

De digitale versioner af spil også kaldet cd-keys er primært billige fordi at der ikke skal bruges penge på produktion af fysiske eksemplarer. Samtidig er der store virksomheder der indkøber store mængder af licenser, da de ikke tage hensyn til plads på et fysisk lager. Jo større mængder cd-keys man kan indkøbe, jo billigere bliver det for virksomheden og slut kunden at købe cd-keys.

Da vi er en lille webshop sammenlignet med andre på markedet, har vi ikke samme mulighed for at kunne indkøbe vare alene til samme priser som de store virksomheder gør. Derfor er vi en del af et europæisk indkøbs netværk, der i fællesskab indkøber i større mængder. Indkøbs netværket består primært af små og mellemstore virksomheder i europa, der forhandler digitale spil og software licenser. På den måde kan vi tilbyde priser på cd-keys der ligger langt under mange af vores konkurrenter.

Er det nemt at bruge?

Brugen af CD keys er blevet meget nemt – eller det mener vi ihvertfald.

Der findes mange forhandlere af spil, som tilbyder hurtig levering. Så det er en kæmpe fordel hvis du er en utålmodig gamer. Alt afhængigt af hvor man køber sit spil vil leveringstiden variere, men typisk tager det ikke mere end et par minutter. Når du har modtaget dit spil på mail, skal du egentlig bare aktivere det på den pågældende platform.

Skulle du have brug for hjælp til hvordan du aktivere dit spil, kan du læse vores guides her

Hvor kan jeg købe billige cd keys?

Der findes et hav af forhandlere som opererer i både Danmark og i resten af verdenen. Dog anbefaler vi dig at undersøger flere forskellige webshops inden du handler hos en forhandler. Tjek eventuelt følgende:

  • Hvem står bag webshoppen?
  • Hvor kommer spillene fra?
  • Hvordan ser deres trustpilot ud?

Du skal primært undersøge disse ting, fordi at flere internationale webshops agere som markedspladser hvor alle har mulighed for at videresælge deres licenser. Ikke alle internationale forhandlere, føre kontrol med hvem der sælger på deres platform, derfor er der risiko for at kunne blive snydt.

Ønsker du ikke at tage chancer når du skal købe spil, anbefaler vi at du vælger en dansk spil forhandler. Du skal være velkommen til at se vores sortiment af spil, som vi sælger. Hos os er du sikret dansk support og købsvilkår.

Indkøbskurv